Vrste drva za spaljivanje u kaminu

admin 1. lipnja 2017. Nema komentara

Vrste drva za spaljivanje u kaminu

Različite vrste drveća će gorjeti drugačije u vašem kaminu. Gori tvrdo drvo ili mekano drvo, ili se začinilo nasuprot neustrašivim, proizvest će požare koji se razlikuju po toplinskoj snazi, proizvodnji dima i čimbeniku ambijenta pričvršćivanja i pucketanja. Zapamtite da drvo gori najučinkovitije s sadržajem vlage ispod 20 posto.

Neodređeno drvo
Osim ako je neko vrijeme mrtva, kada se stablo prvo sježi, sadrži puno vlage. Svježe drvo naziva se nepristrano. Vlažnost u neujednačenom drvu će otežati svjetlost i uzrokovati pušenje pušenja. Ako se plamen ugasi na neuzgojno drvo, drvo će i dalje gorjeti. Smrdering drvo dodaje neugodan miris vatre u kuću i kreozot u dimnjak. Da biste izbjegli ovaj problem, kamin od drveta treba biti iskusan.

Ne-sezonsko drvo
Izrežite, razdijelite i stavi drvo na otvoreno na suho ili “sezonu”. Sušenje se događa brže kada se drvo složi sa svakim drugim redom okrenutim za 90 stupnjeva, što omogućuje da zrak cirkulira bolje između trupaca. Drvo je najbolje osušeno u šupljinu, daleko od kiše. Ako nemate proliveno, prekriti poderano drvo s tarpom kako bi oborina ostala od drveta. Izbjegavajte uporabu tarpeta za pokrivanje podijeljenog drva jer sprječavaju isparavanje.

Izgled suhozidnog drveta
Možete reći da je drvo suho od šupljeg zvuka koji se stvara kada kucam dva komada zajedno. Začudo drvo također je napuknuto, sivo u boji i mnogo lakše bez sadržaja vode. Drvo za kamin treba šest mjeseci do jedne godine da se osuši prije uporabe. Začinjeno drvo generira najviše topline i opekline čisto, s manje dima od neželjenih drva. Ako kupujete iskusan drvo, to će biti prodan po kabelu ili pola kabela. Kabel je dugačak 8 stopa, visok 4 stopa i dubina 4 metra. Začinjeno drvo koštat će više od neodgojenog drveta.

Drvne sorte
Listopadna stabla poput eukaliptusa, madrona, hrasta i oraha kao tvrdog drveta najbolji su izbor ako želite proizvesti trajnu toplinu. Sljedeće dolazi od Asha, skakavca, hickorya, jabuka, šljive, trešnje, kruške i pepela, ostavljajući nešto manje topline. Jabuka, kruška, šljiva i trešnja šume nude voćni miris dok zapaljuju. Maple, sycamore i brijest su fer za proizvodnju topline, a pamuk, jasen i vrba su loši izbori za proizvodnju topline. Kao iskusan drvo, svi tvrdo drvo će gorjeti dulje od mekog drva, dajući trajnu toplinu i ambijent. Tvrdo drvo obično je teže početi gorjeti. Mala količina softwooda, lakše je osvijetliti, a neke čiste novine dobro se zapaljuju za pokretanje vatrenog požara.

Mogućnosti od drva
Konjice su softwood s borom i jele pogodne za gorenje. Jelo ispušta ugodan miris koji podsjeća na blagdansku sezonu. Cedar daje ugodan miris, i pričvršćuje se i pukne dok gori. Kao iskusan drvo, četinjači gori vruće, ali brzo. Ako želite dugotrajnu vatru, morat ćete nastaviti dodavati još drva. Začinjena jela može se koristiti kao gorenje da se tvrdo drveće počnu gorjeti.

Oznake :